Istorie, întrebare adresată de dusea, 9 ani în urmă

varog imi trebue urgent realizeaza o comunicare despre inovatiile tehnice medievale

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anki
39
-Domnule James Fallow, din opinia d-voastra care este cea mai importanta inovatie tehnica medievala?
-Desigur, fiecare are părerea lui în această privinţă, dar n-ar fi interesant să aflăm ce gândesc despre asta oameni care, de decenii, lucrează în domeniul tehnologiilor de tot felul, învaţă despre tehnologii - şi îi învaţă şi pe alţii –, studiază evoluţia tehnologiilor de-a lungul istoriei? Publicaţia americană The Atlantic a avut iniţiativa de a aduna un grup de 12 experţi – oamenii de ştiinţă, ingineri, istorici, oameni de afaceri - şi de a-i ruga să întocmească, fiecare, o listă a 25 de invenţii sau inovaţii pe care le consideră cele mai importante. Singura condiţie pusă era aceea ca reuşitele respective să fie posterioare inventării roţii, survenită acum cca. 6000 de ani şi atât de importantă pentru evoluţia ulterioară a tehnologiilor şi a civilizaţiei umane, în general, încât roata a ajuns să simbolizeze, în mentalitatea colectivă, însăşi INVENŢIA, ideea revoluţionară care schimbă din temelii universul tehnologic de până atunci şi dă un imbold nemaintâlnit progresului.
-Dar care a fost prima invientie si in ce perioada a fost inovata?
- Pai, din cite imi amintesc,prima a fost tipa rul din anii 1430,aceasta fiind n
ominalizată de 10 din cei 12 participanţi, inventarea tiparului cu litere mobile, în Europa secolului al XV-lea, a permis accesul facil şi ieftin la cunoaştere, deci îmbogăţirea şi răspândirea rapidă a acesteia.
-Dar ce parere aveti de inovatiile contemporane din aceasta perioada ?
-Nu demult am auzit de   COMBINA AGRICOLA  ,care a 
 mecanizat muncile câmpului, dând oamenilor libertatea de a se ocupa de alte tipuri de activităţi.Încă o dată, aceste aprecieri sunt cu totul subiective, influenţate - inconştient, dar inevitabil - de naţionalitatea celor care le fac, de preferinţele fiecăruia, de inspiraţia de moment chiar, precum şi de vremuri: un sondaj de acelaşi gen ar fi arătat cu totul altfel acum 100 de ani, sau chiar acum 20 de ani.Sunt sigur ca totul e spre bine.
Multumim.

Alte întrebări interesante