Limba română, întrebare adresată de noname13193, 8 ani în urmă

VAROG !!!
REPEDE DACA SE POATE!!
DAU 20 PUNCTE​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anonime6785
1

Draga jurnalule,

Stii cat de mult mi-am dorit sa merg intr-o calatorie la Polul Nord si cat de mult am muncit pentru a realiza acest vis. Inca de cand eram mica visam sa vizitez acele tarmuri indepartate alcatuite din zapada vesnica.

Ei bine, nu de mult timp am reusit sa imi indeplinesc acest vis si sa calatoresc alaturi de niste marinari pana la Polul Nord.Cand am primit scrisoarea intr-o dimineata de iarna geroasa nu imi venea sa cred.Eram instintata ca urma sa pornim la drum in cateva ore. Inima imi batea cu putere in timp ce ma indreptam prin zapada alba si pufoasa spre pontonul de unde urma sa plecam. Ultimele ore trecuseram mai greu decat de obicei,iar entuziazmul de care dadeam dovada se dovedise enervant pentru parintii mei. Cand am ajuns la locul de plecare am observat ca totul era pregatit,iar personalul aștepta cu nerabdare sosirea mea pentru a putea ridica panzele.

Imediat ce m-am imbarcat pe corabie,echipajul a inceput sa ridice panzele. Am reusit sa imi observ doar parintii care imi faceau cu mana inainte de a ne aventura pe ocean. Zilele treceau repede ,iar cu cat ne apropiam mai mult de destinație temperatura se micsora.

Polul Nord incepea sa se arate in zare in toata splendoarea lui. Mari calote de gheata pluteau in jurul corabiei noastre ,iar zapada a fosnit sub pasii nostri cand am coborat pentru prima oara pe acel tarm necunoscut. In fata mea se intindea un peisaj nesfarsit,acoperit de o mantie alba scanteietoare.Razele plapande ale soarelui de abia reuseau sa patrunda in acest colt al pamantului. In departare se puteau auzi doar glasurile slabe ale ursilor polari care incercau sa prinda mancare. Peisajul era mirific,desprins dintr-o poveste!In timp ce ma plimbam pe zapada nesfarsita am auzit un sunet neobișnuit care venea de dupa stanca. M-am apropiat cu grija sperand ca nu este un animal periculos,dar cand am ajuns la locul respectiv am vazut doar un ursulet polar. Imediat ce m-a vazut acesta a sarit in brate la mine, speriat. Nu intelegeam de ce micutul era speriat ,dar odata ce am vazut ca dupa o stanca abrupta a aparut un urs matur mi-am dat seama. Acesta a inceput sa alerge incercand sa ma atace ,dar inainte sa apuce sa ma loveasca,ursul a fost impuscat de personalul de pe barca care ma auzise strigand.

Dupa aceasta intamplare nu am mai dorit sa ies de pe corabie. Desi a fost o experienta unica in viata am fost fericita pentru ca am reusit sa imi realizez visul pe care il aveam inca de cand eram mica!Imi pare rau ca nu te-am putut lua si pe tine,dar am uitat complet. Acum te las.Sunt obosita!Ma duc sa ma culc!

Sper ca nu este prea mult. Daca vrei mai poti scurta!

Alte întrebări interesante