varog varog ajutatima
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
ți-am atașat pozele mai sus
Anexe:
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a)
(3x - 6)/(3x - 1) : (xy - 2y)/(9x^2 - 1)
= 3(x - 2)/(3x - 1) : y(x - 2)/(3x - 1)(3x + 1)
= 3(x - 2)/(3x - 1) * (3x - 1)(3x + 1)/y(x - 2)
= 3(3x + 1)/y
_________________
b)
(2 - x)/(3x + 12) : (x^2 - 4)/(4x + x^2)
= (2 - x)/3(x + 4) : (x - 2)(x + 2)/x(x + 4)
= -(x - 2)/3(x + 4) * x(x + 4)/(x - 2)(x + 2)
= -x/3(x + 2)
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Ed. tehnologică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă