Geografie, întrebare adresată de costelfljxksz, 8 ani în urmă

Varoooog!!!! Dau coroana!!!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0

Răspuns:

Explicație:

BIOSFERA-INVELISUL DE PLANTE SI ANIMALE

SOL-STRATUL DE LA SUPRAFATA PAMANTULUI IN CARE PLANTELE ISI INFIG RADACINILE

DENSITATEA POPULATIEI-NUMARUL DE LOCUITORI RAPORTATT LA SUPRAFATA OCUPATA

RASA-ATUNCI CAND OAMENII SE DEOSEBESC DUPA CULOAREA PIELII SI ALTE TRASATURI

Răspuns de tuguigiorgia
0
Biosfera este un termen generic care desemnează spațiile de pe Pământ unde există viață, incluzând partea inferioară a atmosferei, partea superioară a hidrosferei și litosferei. Biosfera conține o multitudine de organisme și de specii care formează numeroase ecosisteme.

Solul este partea superioară, afânată, a litosferei, care se află într-o continuă evoluție sub influența factorilor pedogenetici, reprezentând stratul superficial al Pământului în care se dezvoltă viața vegetală. Stratul fertil al solului conține nutrienți și este alcătuit din humus și din loess. El poate proveni și din mulci. Un sol lipsit de o cantitate suficientă de nutrienți se numește oligotrofic.

Rasa umană este un concept social utilizat pentru categorisirea oamenilor în grupuri mari și distincte bazându-se pe aspecte anatomice, culturale, etnice, genetice, geografice, lingvistice, religioase și/sau de afiliere socială.

Densitatea populației reprezintă numărul de locuitori pe unitate de suprafață, măsurându-se, în general, în locuitori pe kilometru pătrat, obținându-se prin împărțirea numărului de locuitori la suprafață în kilometri pătrați.

Sper că te-am ajutat
Alte întrebări interesante