Limba română, întrebare adresată de dobreilarisa330, 8 ani în urmă

verbul "sa nu fie regretat" este la modul...,timpul... . Va rog. ajutatima​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de diana22126
2

Verbul "sa nu fi regretat" - asta presupun ca e propzitia, dar ai adaugat tu un e, din greseala, este la modul conjunctiv, timpul perfect, forma negativa.

Daca era sa nu fie regretat, el sa nu fie regretat (de catre oameni, de ex), atunci da, e la timpul prezent, dar cred ca ai scris tu gresit.

Uite, ceva teorie care poate sa te ajute (la modul conjunctiv - care, cin punctul meu de vedere este cel mai usor mod) ai 2 timpul : prezent si perfect (perfect este trecut, dar asa se numeste).

La prezent vei intalni verbe precum : sa mergi; sa faci; sa mananci; sa te joci, iar la perfect (adica, la trecut) sa nu fi mers, sa nu fi jucat, sa nu fi mancat - adica te ajuta foarte mult acel "fi" care este verb auxiliar si faptul ca verbul de conjugat este la participiu (adica se termina in s/t : mers, sters, mancat, jucat, cantat, vorbit, suflat, etc)

Dar marca care iti indica intotdeauna modul conjunctiv, marca dupa care il recunoscti, este "sa".

Sper ca ti-am fost de ajutor. Coronita? Am mare nevoie pentru a trece la rang-ul urmator, pentru ca, chiar m-am straduit in scrierea acestui raspuns. Seara faina!


dobreilarisa330: Multumesc. Si da cotectia la telefon este de vina pentru acel e .
dobreilarisa330: da
dobreilarisa330: o sa iti dau coronet :)
dobreilarisa330: Multumesc. Am lipsit la acea ora dar acum inteleg.
dobreilarisa330: O sa iti dau coroana.
Alte întrebări interesante