Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Viata unei carti.Un eseu.Cu cit mai mult cu atit mai bine.Va rog mult

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MisterySunshine
8
Păi...
Să zicem că descoperi într-o bibleotecă un tunel care se deschide doar dacă miști o carte într-un anumit fel . Tunelul te duce către un regat , unde regele este o carte , iar toți slujitorii săi sunt doar foi de hârtie . Dacă toate foile sunt puse cap la cap , compun cartea cu toate amintirile lumii .
Cu alte cuvinte , o singură foaie dacă este pierdută, atunci amintirile multor oameni se vor șterge .
Și poți scrie...nu știu , că regele din acel regat a început să-și povestească viața unei cărți , de când ”se naște” , îmbătrânește , dar nu moare niciodată . De exemplu , poți spune că bătrânețea nu se arată asupra cărților cum se manifestă la oamnei . În loc de semnele clare ale bătrâneții , filele cărții prin mirosul de neînlocuit al vaniliei .
Folosește-ți imaginația , și scrie cum ți se pare ție viața unei cărți . Tu , practic poți fi regele acelui regat .
Sper că te-am ajutat . Baftă . :D
Răspuns de mada1madutza
5
A fost odata ca niciodata o carte. Dar nu era o carte oarecare, era una dintre cele mai vechi, una speciala. Statea de cel putin 20 de ani in acelasi loc, pe raftul literei “M” al bibliotecii unui liceu obscur. Fusese luata de acolo doar ca sa fie sters praful de sub ea. Stiti cum e, cand mergi la biblioteca stii ce anume carte cauti, asa ca nu te mai sinchisesti sa cutreieri rafturile in cautarea altei lecturi, mai ales daca bibliotecara iti arunca o privire ca un pumnal pe sub ochelari care te loveste ca un pumnal in inima, dornica sa pleci mai repede de pe capul ei.Si cum spuneam, cartea noastra…statea. Statea ca orice carte, de altfel, fiindca singurii elevi care mai vizitau biblioteca cereau un manual pentru profa X sau un atlas pentru ora de geografie. Dar, intr-o zi, se intampla o minune ca avea sa o uimeasca pana si pe neimpresionabila bibliotecara: o eleva intra in biblioteca. La prima vedere nu avea nimic care sa o diferentieze de ceilalti, dar in esenta ea era o cititoare inraita. Spuse sovaitoare:-Nu va suparati, aceasta este biblioteca?Verdictul bibliotecarei: eleva noua. Toti ceilalti stiau unde era biblioteca, dar se fereau de ea mai rau decat de directoarea scolii, probabil din cauza faptului ca bibliotecara era mai rea decat ea.-Mda, aici este!raspunse aceasta. Ce vrei?Ignorand primirea “calda” pe care i-o facuse doamna cea scunda, plinuta si care suferea de miopie, fata ii raspunse:-De fapt, as dori sa ma uit puutin, nu am o carte anume in minte, dar sunt sigura ca aici voi gasi ceva care sa-mi placa!-Mda, fa ce vrei! De parca nu fac toti asa!spuse bibliotecara cu voce de soprana, ton nazal si o dispozitie buna ajunsa la nivelul -3.
Alte întrebări interesante