vitamina B ce rol are în corp
Răspunsuri la întrebare
a sa functioneze corect, metabolismul organismului nostru are nevoie de niste molecule organice esentiale, cunoscute sub denumirea de vitamine, pe care nu le poate sintetiza singur. Sursa noastra principala de vitamine o reprezinta alimentatia, insa doar o nutritie corecta si variata poate asigura necesarul de substante organice naturale care sustin functiile biochimice vitale.
Cele treisprezece astfel de substante organice identificate pana in prezent se impart in vitamine solubile in apa, care ar trebui sa fie consumate constant pentru a preveni carenta (B si C) și solubile in grasime, care se pot acumula in corp, devenind toxice (A, D, E si K). Din anul 1935 vitaminele au inceput sa fie produse pe cale sintetica, printre primele izolate si preparate artificial fiind vitaminele B.
In cele ce urmeaza vom explica succint tot ceea ce trebuie sa stim despre complexul de vitamine B: de ce sunt necesare, ce se intampla in cazul unor dezechilibre de vitamine B in organism si ce ar trebui sa consumam pentru a beneficia de efectele acestora.
Explicație:
Complexul de vitamine B intruneste 8 compusi solubili in apă: B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 și B12. Vitaminele B indeplinesc funcții vitale pentru buna desfăsurare a metabolismului uman. Efectele lor colective sunt deosebit de importante pentru funcționarea corespunzătoare a creierului, fiind implicate in procese de producere a energiei, dar si in sinteza si repararea ADN-ului.