Limba română, întrebare adresată de ralucahodisan, 9 ani în urmă

Vizita rezumat foarte lung.
Va rog
Dau coroana!!!


Utilizator anonim: dar rezumatul este scurt
Utilizator anonim: Povestitorul i-a facut o vizită doamnei Maria,de ziua lui Ionel,fiul sau.El i-a adus o minge. După câtva timp ,Inel a luat o trambita si o toba si a incepul sa bată in ea . MamA sa l-a strigat si i-a spus sa fie cuminte ,deoarece nu este frumos sa facă asa când este un musafir in casa .
Utilizator anonim: Si s-a asezat langa Maria. Naratorul a întrebat.o pe Maria Popescu daca o supăra fumul de tututn ....Ea a spus ca nu ,deoarece in casa la ea se fumează merreu .Povestitorul i'a dat țigareta lui băiatului si a fumoat.o până la carton . După catevA min. a inceput sa se joace cu mingea .El s-a îngălbenit la fata si a cazut ...După toate întâmplările ,naratorul a plecat acasa .....Dar când a ajuns si-a dat seamăn ca Ionel i-a pus dulceata in sososni...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de morosanugeorgiana
14
Autorul s-a dus intr-o zi de Sfantul Ion la o veche  prietena , doamna  Maria Popescu sa o felicite pentru onomastica fiului ei ,  Ionel Popescu. Autorul i-a facut cadou o minge mare de cauciuc , si elastica , care i-a facut pe plac copilului ce era imbracat in uniforma de mare tinuta. Autorul si doamna Popescu au inceput sa discute despre vreme ,sortii agriculturii si despre altele. Doamnei Popescu nu-i mai placeau petrecerile , vizitele la teatru si plimbarile caci atunci cand era Ionel mic mai mergea , dar acum trebuie sa se ocupe de educatia fiului ei. Dintr-o odaie , se aude vocea unei femei batrane care glasuia ca Ionel nu sta cuminte si ca varsa spirtul jos  . Atunci mama sa il cheama  el vine de-ndata iar maica-sa incepe sa-l mustre , apoi il saruta  duios pe baiat si il scuipa sa nu-l deoache cineva. Ionel pune sabia in teaca , saluta militareste si apoi merge intr-un colt al salonului unde erau foarte multe jucarii. Dintre toate acestea  , el a ales doar  o trambita si o toba. El si-a pus toba dupa gat si suie pe un cal punand trambita in gura  si incepe sa faca un mare zgomot. Doamna Maria Popescu striga el sa nu mai faca zgomot , iar autorul ii spune baiatului ca la cavalerie nu exista nici toba nici trambita , explicatia acestuia fu de folos incat Ionel il asculta si se da jos de pe cal si inceta cu  galagia  , ba chiar arunca si toba si trambita.  Apoi cu sabia sa  incepe sa atace tot ce vede in cale  in acest moment intra chelnerita cu tava cu cafea si dulceata. Ionel era sa-i scoata ochiul mamei sale , fiind din nou mustrat . Maiorul sare in gatul doamnei si o saruta . autorul a fost intrebat daca nu il deranjeaza fumul de la tutun , mirandu-se ca  Ionel fumeaza . Doamna Popescu il incuraja spunand ca-i sta bine cu tigareta in gura. Dupa ce a tras un fum , Ionel ia dulceata si se duce intr-o alta camera cu ea  , apoi vine peste putin timp cu bolul gol. Dupa acestea  , baiatul ia mingea pe care a primit-o si o tranteste de parchet  , iar in cele din urma reuseste sa -l pateze de cafea pe vizitator.Doamna Popescu ii da un sfat pentru a curata pata . Dintr-odata copilului i se face rau , cu totii sau ingrijorat , mama sa il sropeeste cu apa si isi revine.  Dupa toate acestea , autorul isi ia ramas bun si se indreapta spre casa .  S-a incaltat cu sosonii , iar cand a ajuns acasa a constatat ca erau plini de dulceata din momentul in care Ionel a plecat cu chelseaua de dulceata  si s-a intros cu ea goala.

ralucahodisan: multumesc mult
Alte întrebări interesante