Limba română, întrebare adresată de mihaelaadina16Mik, 9 ani în urmă

Vr si eu repede un rezumat la Hagi Tudose

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de TomsiJerry1
0
Pe scurt este vorba despre un domn foarte zgârcit , care economisea fiecare bănuț.El trăia dintr-o cocioaba părăsită si murdara.Era îmbrăcat in zdrențe , iar deasupra avea un palton mare , care sa le acopere.Cineva a vrut să-și bata joc de el , a pus un ban de o valoare mica pe jos si a întrebat " Al cui este?" , Hagi răspunzând ca este al lui. Aplecandu-se sa il ia , haine i s-a descusut si toți au văzut ce poartă pe sub.

Soarta a făcut ca o nepoata de a lui care rămăsese orfana sa locuiască cu el.Hagi s-a îmbolnăvit și din toată zgârcenia lui i-a dat câțiva bănuți si a trimis-o sa cumpere niste cărbuni si o supa.Ea a mers să-i cumpere.I-a făcut foc cu cărbuni , iar el a mâncat supa.Totuși se simtea ciudat ca a irosit acei bănuți si a trimis-o înapoi cu resturile pentru a-i da banii înapoi.Când s-a întors l-a găsit mort pe o grămadă de bani.
Fata l-a înmormântat cu foarte multi bani.La înmormântare cineva a spus " Daca s-ar trezi acum Hagi si ar vedeacati bani s-au irosit pentru a-l înmormânta , ar muri la loc".

TomsiJerry1: Coronita?
Alte întrebări interesante