Istorie, întrebare adresată de flavisici2011, 8 ani în urmă

vreau acum doar statui grecesti maxim 4​


flavisici2011: ma grabesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeagrigorjevschi
1

Răspuns:

Arta din Grecia antică a exercitat o mare influență asupra culturilor multor țări, în special în domeniul sculpturii și arhitecturii. Ea poate fi împărțită din punct de vedere stilistic în patru categorii: geometrică, arhaică, clasică, si elenistică. Spre deosebire de alte popoare antice, grecii, prin arta lor magnifică, au glorificat umanitatea.

Începuturile Modificare

Pentru informații suplimentare, vezi Arta cicladică & Arta cretano-miceniană

Sculpturi cicladice din Muzeul Național de Arheologie din Atena

Cântăreț la harpă; sculptură de marmură expusă la Metropolitan Museum of Art din New York, Statele Unite ale Americii

Frescă minoică ce înfățișează niște delfini

Ulcior în stilul de Kamares

Masca lui Agamemnon, o operă de artă miceaniană, care este cunoscută și ca „Mona Lisa Greciei”

Chiar și înainte de sosirea primilor greci în zonă, Insulele Ciclade din Marea Egee produceau opere de artă remarcabil de fin echilibrate și statuete albe, din marmură. Sculptura semiabstractă din secolul XX este marcată de asemănarea cu cea antică.

O influență de lungă durată a avut civilizația minoică din Creta. Frescele luminoase, decorative ale cretanilor, olăritul și podoabele metalice au fost adoptate și imitate de populații vorbitoare de limba greacă, care s-au așezat pe pământul grecesc, în aproximativ secolul al XX-lea î.Hr. În zilele noastre, această civilizație se numește miceniană, după un oraș din nordul Greciei, Micene, unde au fost descoperite măști de aur care acopereau fețele conducătorilor sau regilor morți.

Micenienii erau mai războinici decât cretanii și curând au ajuns să-și dezvolte un stil propriu, cu reprezentări ale războiului și ale scenelor de vânătoare, care erau desenate și imprimate pe cupe de aur sau pe săbii de bronz. Clădirile care au supraviețuit sunt cavouri mari și mari citadele, cum ar fi cele din Micene și Tirint, compuse din blocuri masive de piatră care erau așezate laolaltă.

Răspuns de Utilizator anonim
0

„Afrodita lui Cnidus”

„Ține cu copilul Dionisos”

"Colosul din Rodos"

"Discus aruncător"

Spor!

Alte întrebări interesante