Biologie, întrebare adresată de rebecaandreea11, 8 ani în urmă

Vreau informati despre ratele salbatice !
Dau coroana.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rrodica228
1

Răspuns:

Pasăre acvatică ce poate fi întâlnită în toate regiunile din lume (în zonele temperate şi subtropicale ale Americii, Europei, Asiei şi Africii de Nord, dar şi în Noua Zeelandă şi Australia – unde a fost introdusă de om). Poate fi întâlnită pe malul apelor dulci şi sărate, de mică adâncime. În România este legată de biotopul bălţilor de stuf, dar şi a lacurilor cu apă şi vegetaţie ce îi asigură un mediu propice de adăpost şi hrană. Apreciază prezenţa sălciilor scorburoase pentru cuibărit. Iarna este întâlnită frecvent pe râurile interioare care nu îngheaţă. În iernile grele migrează în stoluri mari spre sud, spre Ecuator.

Lungimea corpului variază între 50 şi 70 cm, greutate între 700 şi 1800 g, anvergura aripilor între 75 şi 100 cm. Masculii sunt uşor de recunoscut mai ales după penajul verde iridescent de pe gât şi cap.

Durata de viață, în sălbăticie aproximativ 10 ani, în captivitate peste 10 ani.

Femelele depun 8-14 ouă, care vor fi incubate timp de 24-26 zile.

Se hrăneşte în mare parte în apă, cu diverse plante acvatice de suprafaţă, cu melci, viermi sau insecte. Când ajunge pe uscat, hrana este compusă din seminţe, cereale şi diferite plante.


vivienkupan: Dc m-ai copiat?
rrodica228: :)))) Eu cred că tu m-ai copiat
rrodica228: Am trimis înaintea ta răspunsul...
vivienkupan: Știi ceva niciunul din noi nu a scris ceva identic,iar eu cred ca amândoi am luat informații de pe un site.
Răspuns de vivienkupan
0

Ratele salbatice sunt niste pasari acvatice ce pot fi intalnite in toate regiunile din lume mai ales in zonele temperate si subtropicale ale Americii,Europei,Asiei si Africii de Nord,dar si in Noua Zeelanda si Australia.Acestea pot fi intalnite pe maul apelor dulci si sarate,de mica adancime.In Romania este legata de biotopul baltilor de stuf,dar si a lacurilor cu apa si vegetatie ce ii asigura un mediu propice de adapost si hrana.Iarna este des intalnita pe raurile interioare care nu ingheata.Corpul acestora variaza intre 50 si 70 cm,greutate intre 700 si 1800 g,anvergura aripilor intre 75 si 100 cm.Masculii sunt usor de recunoscut mail ales dupa penajul verde iridescent de pe gat si cap.Femelele depum 8-14 oua,care vot fi incubate timp de 24-26 zile.Ratele salbatice se hranesc in mare parte cu apa,dar si cu diverse plante acvatice de suprafata,cu melci,viermi sau insecte.


vivienkupan: Sper ca te-am ajutat.
Alte întrebări interesante