Matematică, întrebare adresată de Sebiih, 8 ani în urmă

Vreau niste informatii cat se umple o coala A4 despre padurile din Romania intre 10-20 randuri si vreo 10 randuri despre animalele ocrotite de lege din Romania

Rapid va rog
Dau coronița​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de copypaste11
1

Răspuns:

Pădurile virgine sunt ultimele ecosisteme forestiere în care natura supravieţuieste în forma sa pură, fără a fi afectată semnificativ de intervenția omului. 

În pădurea virgină arborii mor de bătrânețe, cad, se rup sau se usucă pe picior, iar lemnul mort rămâne acolo, hrănind ecosistemul pentru generațiile viitoare. În pădurea virgină trăiesc arbori de toate vârstele, de la sămânța abia încolțită, la cei care au atins limita fiziologică, asemenea unei comunități: copii, părinți și bătrâni care se sprijină reciproc, dând curs unei vieți armonioase și sănătoase. Sub coroanele giganților de peste 500 de ani mișună peste 10.000 de specii de animale, de la organisme unicelulare, ciuperci, plante, insecte și până la vietăți familiare precum mistrețul, cerbul, capra neagră, lupul, râsul, buha, ursul brun, toate într-o strânsă legătură firească. Dacă pădurea virgină dispare, se pierde o evoluție naturală de mii de ani – nu numai o lecție vie păstrată în adevărate laboratore ale naturii dar și o parte a identității culturale a comunităților locale din România.


Sebiih: Oooooo doamne ajuta
copypaste11: rezervatia naturala din Muntii Hategului. In anul 1927, mai putin de 50 de exemplare de zimbri mai erau in viata pe intreaga lor arie de raspandire de pe planeta. Aceasta specia de bizoni este in continuare amenintata, mai ales din cauza cosangvinitatii. Oamenii de stiinta care au reusit sa repuna pe picioare specia cat-de-cat n-au putut repara si diversitatea genetica necesara oricatei specii vii pentru a supravietui bolilor.
Sebiih: credeam ca ai scris cv de genu jjjjsbdgkavsjsbsksheobddvwksveis
copypaste11: e ok ?
Sebiih: daaaaa
Sebiih: ms mult
copypaste11: nai pt ce
Alte întrebări interesante