Biologie, întrebare adresată de denisaprofir, 9 ani în urmă

vreau niste informatii despre un animal salbatic din Romania in cele 4 anotimpuri!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ana321
5

Ursul Brun, a carui denumire stiintifica este Ursus arctos, este raspandit in mare parte din Eurasia si in America de Nord. Desi numarul ursilor bruni a scazut foarte mult, in unele zone chiar disparand definitiv, acest animal inca se gaseste in efective importante in Rusia, Statele Unite ale Americii, Canada si peninsula Scandinava. Ursul brun este omnivor, avand ca principale surse de hrana pestii si radacinile diferitelor plante. De asemenea, se mai hraneste cu mici mamifere si ocazional vaneaza si animale mai mari, cum ar fi caprioare. In lupta pentru mancare, un urs brun matur poate face fata unei confruntari cu haite de lupi sau feline mari. Au fost identificate peste 15 variatii de urs brun, insumand aproape 200.000 de exemplare. Cea mai intalnita subspecie este ursul brun "comun" (Ursus arctos arctos), prezent mai ales in estul Europei. Rusia adaposteste 120.000 de ursi bruni, in timp ce muntii Carpati sunt al doilea habitat, ca numar, din Europa cu aproximativ 5.000 de exemplare. In Franta si Spania, ursii bruni sunt in pericol de disparitie iar in insulele Britanice acest animal este extins. 
Descriere
Blana unui urs brun este deasa, cu doua randuri de peri. Culoarea blanii este destul de variata, de la brun-cafeniu, la rosu sau chiar negru. Coada are pana la 13 cm lungime. Ca si alte specii de ursi, cel brun se poate ridica pe picioarele din spate si poate sta in aceasta pozitie destul de mult timp. Ghearele lungi de 10-15 cm sunt folosite in special pentru a sapa dupa radacini. Ursii bruni au un cap masiv si rotund cu un profil facial concav. Masculii sunt cu pana la 50% mai mari decat femelele. Lungimea unui urs brun poate ajunge pana la 3 metri, cu o inaltime, la nivelul umarului, de maxim 150 cm. Ursul brun poate cantari de la 100 pana la 900 de kilograme, in functie de subspecie.

Utilizator anonim: Lupul .
Utilizator anonim: Lupul Exista mai multe specii de lupi uni de talie mare , talie medie si talie mica . Dar lupul cenusiu este o atractie in padurile romanesti . Este un animal carnivor dar ataca foarte rar oameni . Are o personalitate puternica si este o specie frumoasa . Blana lui fiind cenusie cu alb . Lupul este ceaa mai raspandita specie dintre animalele care traiesc in prezent .
Alte întrebări interesante