Limba română, întrebare adresată de pamfiladrian867, 9 ani în urmă

Vreau o compunere cu regionalisme

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Miruna96
10
 Amu (acum), ca in fieșce (fiecare) an ma dusei (am fost) la bunei (bunici) sa-i ajut la munca campului. Ei  îs (sunt) batrani si nu mai fac fata singuri. Odata,bunelul o fost ditamai  hătălăul (flacau, baiat) de haidoș (voinic, zdravan).  Așe(asa) ca ii ajutai (i-am ajutat) la stransul barabulelor (cartofilor), curechilor (varzei) si a perjelor (prunelor). Lubenitele (pepenii) erau deja puse la murat, așe (asa) ca doar l-am ajutat pe bunicul sa la vâre (bage) in pivnita.
     Bunica infasurata toata in broboada (batic) o (a) facut cel maichișleag (iaurt) din lume. Bunicul nu este deloc hapsan (lacom), impartind si celor nevoiasi. Odata a oprit la poarta lor o haraba (caruta) cu un harabagiu(comerciant) tare amarat.  Bunicului i-o (i-a) fost mila si i-o (i-a) dat ditamaiharchina (bucata mare de mamaliga).
     Casa lor este toata din chiatră (piatra) iar prispa (balcon) iaste (este) plina de flori. Uneori pi (pe) aceasta prispă (balcon) ma răslăghesc (relaxez) si io (eu)sitind (citind) cate-o carte.

Imi oferi "cel mai inteligent raspuns" ?

Alte întrebări interesante