Limba română, întrebare adresată de cretvalentina, 9 ani în urmă

vreau o compunere cu titlul De ce,cum si ce invat..... va rog ajutatima....

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de SwiftMarianita
28
Pentru unii oameni aceasta intrebare 'De ce?,Cum?Ce invat?' este una pusa tot timpul.Insa eu am un raspuns cu privire la asta.Stiu,si eu de multe ori mi-am pus aceasta banala sa-i spunem intrebare,insa 'De ce?' este una intalnita mai mereu.Invatam ca sa avem un viitor mai bun fata de parintii si bunicii nostri.'Cum?' iar o intrebara a multora.Pai,cum sa invatam..Ei bine a invata inseamna a citi si a memora tot ceea ce se preda la scoala.A-ti face temele si a gandi cu capul tau tot ceea ce se cere.Iar ultima 'Ce invat?'.Noi invatam lucruri de viitor.Lucruri esentiale.Asa ca trebuie sa fim mai realisti cu privire la viitorul nostru!Sper ca te- am ajutat!;)
Răspuns de laura27
18
             A invata...un verb pe care-l folosim de atatea ori pe zi...! Dar oare acordam noi atata atentie invatatului?
             Eu invat deoarece stiu ca e spre binele meu...Intr-o zi s-ar putea sa-mi foloseasca acele informatii, iar daca eu nu le stiu, nu numai ca pot lua note proaste, ci voi ramane fara cultura generala, cea care il face pe om ori sarac, ori bogat.
             Mai intai citesc lectia ca sa-mi formez o parere, apoi o citesc pe paragrafe. Dupa ce citesc primul paragraf ma opresc si incerc sa spun ce am inteles, intr-un fel sa spun eu lectia. Daca ma poticnesc, citesc inca o data, apoi ma ascult din nou pana stapanesc bine informatia.
             Ce invat? Asta e chiar o intrebare buna. Ar trebui sa invatam tot, dar cati dintre noi, macar o data, nu a mai sarit peste cateva fragmentele?...
               In concluzie, "a invata" nu e un simplu verb, ci un lucru care ne face bine!

laura27: coronita?
Alte întrebări interesante