Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

vreau o compunere dar fara dialog care sa aiba titlul .

"relatiie mele cu prietenii“ dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Nicoleta2005z
0
Mi se pare mult spus "prietenia-cel mai de pret lucru al omului", dar consider că prietenia, ca valoare, este foarte importantă în viaţa unui om. Ca orice lucru bun, este rar. 

Cum să nu apreciezi această valoare? E cineva care poate să spună că nu are nevoie de prieteni? Care poate critica asta? 
Ce ne oferă un prieten, faţă de relaţiile obişnuite din viaţa de zi cu zi? Sau ce ar trebui să ne ofere, mă refer la existenţa unui prieten veritabil, cum spune la DEX... :) 
Reciproc: 
Sinceritate, fidelitate, sprijin, înţelegere, toleranţă, prezenţă agreabilă, răbdare, complementaritate... Cam astea le-am inventariat eu aşa, în grabă. 

O prietenie adevărată începe în copilărie şi durează până la capăt, aş zice eu. Rar întâlneşti aşa ceva. Un prieten care te-a dezamăgit nu ţi-a fost prieten. 
Ca să-ţi faci un prieten la vârsta maturităţii e greu. De regulă, ce este durabil începe devreme şi este mereu la fel, aşa mi-a zis mie mama, care are o prietenă de mic copil şi sunt la fel şi azi, când sunt septuagenare. Tata, la fel, a avut un prieten şi numai moartea le-a întrerupt relaţia. 
Am crezut şi eu că am un prieten adevărat, colegul meu de bancă din clasa a întâi până în clasa a XII-a. Am mai ţinut legătura până după facultate, apoi... Azi vorbim rar, foarte rar, noroc cu messengerul ăsta! 

Mi-ar plăcea să cred că aş mai putea avea un prieten aşa cum am visat, chiar dacă ştiu că asta este aproape imposibil. Până una alta, mă mulţumesc cu relaţii de amiciţie întâmplătoare, cele mai multe născute din interes... 
Alte întrebări interesante