Fizică, întrebare adresată de cristinadescar, 9 ani în urmă

Vreau o compunere de 15-20 randuri in care sa prezentati un rasarit de soare intre munti. Va rog frumos


legislatie: ai uitat sa spui ce ai nevoie

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gilinsky28
2
15 februarie 2015, o zi de iarna friguroasa , cu dealuri albe de zapada peste tot.Nu puteai sa faci diferenta intre cer si pamant , ambele avand culoarea laptelui.
Deoarece ziua mea de nastere va fi maine , parintii mei au hotarat ca ar fi mai special, si ceva diferit ca in alti ani , sa plecam un sejur la munte , iar aici ne aflam.O cabana rustica in munti , cu o priveliste pe care nu ai prilejul sa o vezi in fiecare zi.Munti sculptati , care se completau unul pe celalalt inconjurau locul in care nu aflam.
Parintii mei erau in bucatarie , blocati in retelele de socializare cu sefii si colegii lor , asa ca am hotarat ca o plimbare prin munti nu va strica.Cum am iesit din casa un aer rece s-a izbit de obrajii mei descoperiti, impactul inrosindu-i.Am continuat drumul care se afla in spatele cabanei care ma facea sa vreau sa il cercetez , sa descopar ce se afla la marginea lui.
Ajungand acolo, se afla langa un stejar batran , acoperit de o mana de zapada o masa si o banca.M-am asezat , iar in fata ochilor s-a deschis o priveliste mirifica de care m-am indragostit! O pereche de munti trona statornic , lasand un gol intre ei , unde incet incet , raze de soare clipoceau , dorindu-si sa mai stea pe cer, dar din pacate era totul prea imposibil, lumina rosiatica incetul cu incetul dispare , inca incercand sa se tina, luna care voia sa stapaneasca , se apropie din ce in ce mai tare, iar apusul se incheie ,soarele cade sub vraja lunii , fiind sclav urmatoarea zi. Fara sa imi dau seama , capul meu se reazama usor de mana si apoi ochii sunt vrajiti si se inchid usor . *** Ma trezesc sloi de gheata , tremurand , dar cand observ ce fenomen se petrecea in fata ochilor mei raman mai minunata decat ziua trecuta , de data aceasta , soarele , mai marit de cat data trecuta apare cu o forta inegalabila ,era pal , dar cu raze orbitoare , iar putina caldura emanata de el imi oferea destula caldura incat sa mai vreau sa il privesc , dar fara sa ma gandesc am aruncat o privire in urma , sa mai vad o data ce se petrece , iar apoi am fugit spre cabana unde parintii mei probabil ingrijorati m-au dat in disparure generala
Alte întrebări interesante