Limba română, întrebare adresată de magazinul11, 9 ani în urmă

vreau o compunere de iarna despre jocurile copiilor afara si de aspectul ierni (cum arata ea) var rog dau coronita

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cipriciprian110
11
                                IARNA - MIRACOL PUR
                                     
(compunere)
    Iarna...... Ce este defapt iarna si ce simbolizeaza ea ? Iarna este perioada de trei luni ( Decembrie , Ianuarie si Februarie ) in care frigul predomina cu marcile sale ( viscol , ger , gheata , derdelus )  . 
    Oarecum , iarna simbolizeaza rezistenta omului la frig .Totusi , iarna reprezinta si o oarecare alinare a copiilor , deoarece Mos Craciun si Mos Nicolae isi aduc povara in aceasta perioada . Traditiile si obiceiurile Anului Nou sunt predominate tot in aceasta perioada . Deci , iarna este perioada vasala si minunata , in care omul se poate relaxa , chiar daca frigul predomina.
   Jocurile iernii sunt schiatul  , patinatul si multe altele . Marcile extreme , fiind : bataia cu bulgari si datul cu sania . Aceste jocuri reprezinta modalitatea joviala a Zanei Iernii , pt.a infiinta comuniunea dintre copil si zapada , copil si iarna .
  Culorile predominante ale iernii sunt : albul , albul-murdar si foarte putin cenusiu . In opinia mea ,  Albul inseamna puritate , cenusiul inseamna frig si albul-murdar viata .
  Iarna s-a instalat deja cu forte proaspete . Gata , a mai trecut un an ....
   
  Sper ca te-am ajutat !

  
Răspuns de NicoletaCurca
13
Iarna cel mai frumos anotimp.
Deoarece iarna sunt multe jucuri interesante.Copi se duc la sanius se dau cu skyurile.Anotimpul iarna este unul din cele mai frumoase anotimpuri.Iarna la copi le place sa stea lângaca soba su cana de ceai si sa priveasca televizorul.Mie imi place anotimpul iarna ca e plin de farmec si poveste.
Alte întrebări interesante