Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Vreau o compunere de minim 100 de cuvinte în care să vorbiți despre ce înseamnă Crăciunul și tradițiile și obiceiurile de Crăciun din romania​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
6

Salutare!

                                         

                                                        Craciunul

Craciunul semnifica nasterea lui IISUS HRISTOS , adunarea familiei si primirea cadourilor,, de la MOS CRACIUN " . Aceasta sarbatoare se sarbatoreste impreuna cu familia .Este cea mai specială sărbătoare din an, încărcată de numeroase tradiții și obiceiuri, pe care oamenii încă le păstrează cu mult drag, răspândindu-le mai departe următoarelor generații.

De Craciun se impodobeste bradul cu de toate : cu globuri,ghirlanda,luminite si diferite lucruri care pot fi lucrate manual.De Craciun se mananca ce s-a pregatit inainte  de exemplu cozonac,salata boeuf,sarmale,ardei umpluti,peste la cuptor si altele. Se merge pe 24 decembrie cand e ajun cu colindul. Colinde care le canta copii exemple: O ,ce veste minunata !, Deschide usa ,crestine!  ,Viflaime,viflaime , Crestini, Craciunul a sosit!.Gazdele îi răsplăteasc pe colindători cu prăjituri, protocale, nuci și bomboane.

Sărbătoarea Crăciunului este încărcată de numeroase obiceiuri și tradiții, care au scopul de a apropia oamenii în această perioadă plină de bucurie și căldură.

Sper ca te-am ajutat!

Răspuns de imarmy29
3
România este una dintre cele mai frumoase tari din lume,nu doar ca aspec,ci și tradiții și obiceiuri întâlnite doar aici.Cel mai frumoasa tradiție este strângerea in jurul bradului de Crăciun alături de cei dragi pe căței ii iubim și ii prețuim,unde toate persoanele sunt fericite și se simt iubite,de Crăciun exista câteva obiceiuri care sunt frumoase și valoroase,de aceea se practica in fiecare an,de exemplu mersul cu Steaua,cu colindul,cu ursul sau cu crapa.Adese ori ești întâmpinat de oameni iubitori pentru a te auzi cântând și aducând fericire.De Crăciun copii sunt cei mai Fericiți deoarece primesc cadouri frumos colorate și frumos aranjate sub bradul împodobit de ei și de familia și prietenii lor.Crăciunul este magica și cu toți îl iubim


Știu ca nu e waw dar poate ți-am dat o idee!:)
Alte întrebări interesante