Vreau rezolvare completa, multumesc.
Sa se rezolve inecuatia:
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
numitorul comun este 2(x-1)(x-2)(x+2)
pe prima o amplificam cu 2(x-1)(x+2)
a doua cu 2(x-1)(x-2)
a treia cu 2(x-2)(x+2)
6(x²+x-2)+4(x²-3x+2)≤2(x²-4)
6x²+6x-12+4x²-12x+8≤2x²-8
6x²+6x-12+4x²-12x+8-2x²+8≤0
pe prima o amplificam cu 2(x-1)(x+2)
a doua cu 2(x-1)(x-2)
a treia cu 2(x-2)(x+2)
6(x²+x-2)+4(x²-3x+2)≤2(x²-4)
6x²+6x-12+4x²-12x+8≤2x²-8
6x²+6x-12+4x²-12x+8-2x²+8≤0
Razzvy:
Ai inmultit toata inecuatia cu numitorul comun, ca sa scapi de el?
Răspuns de
1
Solutia este x∈(-∞,-2)∪{0}∪(1,2)
Anexe:
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Geografie,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă