Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

vreau rezumat la cartea "Din marile legende ale lumii" de Alexandru Mitru.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de popescuionut790
43

Răspuns:

Explicație:

"Din marile legende ale lumii" de Alexandru Mitru.​

În această legendă este vorba despre Siegfried, un băiat puternic și curajos. Acesta trece prin multe aventuri. La un moment dat aude vorbindu-se despre Crimhilda, o prea frumoasă prințesă. Se hotărăște să se ducă să o cucerească. O găsește în Burgundia împreună cu cei trei frați ai săi și cu înțeleptul Hagen.

Cel mai mare frate se numea Gunter. Acesta i-o dă pe sora lui de nevastă, cu condiția de a-l ajuta să o cucerească pe Brunhilda, o prințesă frumoasă, dar aspră. Aceasta se învoia să se mărite cu cel care o învingea într-o luptă. Gunter îi ceruse ajutorul lui Siegfried pentru că știa că va muri încercând de unul singur să lupte. Așa că, fără să știe nimeni pentru a nu zice că regele este fricos, lângă el a stat tot timpul viteazul nostru, nevăzându-l nimeni, pentru că purta o pelerină care îl făcea invizibil. Siegfried câștigă. Așa că se organizară două nunți.

După un timp, aflându-se taina, Hagen, Gunter și Brunhilda l-au omorât pe Siegfried. Crimhilda, care își iubea nespus soțul, a fost devastată. De atunci, în inima ei a existat numai dorința de răzbunare. După mulți ani, Crimhilda reușește să se răzbune, omorându-i pe Hagen și pe Gunter. La final moare și ea.

Mi-a plăcut această legendă pentru că a avut multe peripeții interesante.

Alte întrebări interesante