Limba română, întrebare adresată de iulianaciuflea, 8 ani în urmă

Vreau rezumatul urgent! Va rog!!!
,, Pe la sfârșitul lui septembrie, intr-o zi de arșiță, tardivă, cu vânt uscat, inecacios, Mos Costache se impletici din mers, pe când corabia in curte, printre cărămizile lui si cazu jos. Marina il văzu din bucătărie si-si închipui că s-a aplecat dinadins sa vada ceva. Asteapta sa se ridice, dar Mos Costache întârzia. Atunci, Marina se apropie tiptil de locul căderii, se uita prudentă la bătrân. Il întoarse si il văzu inert și roșu la obraz, fugi repede înspre casa, mereu tiptil, ca și când ar fi fost la mijloc un secret mare si năvăli în odaia lui Felix.
-Vino repede, zise ea in șoaptă, aproape fericita de senzația noua pe care o incerca după atâta monotonie. - a căzut jos bătrânul, mi se pare ca a murit.
Felix, sari sagetat de ceva rece si se năpusti pe scări asa de repede incat, Otilia presimtind ceva, iesi speriată. Tânărul nu putu sa-i spuna nimic de emoție, deși după poluarea feței își dădu seama ca es a inteles."

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marcela16
1

Pe la sfârșitul lunii septembrie, intr-o zi tardivă, pe când cotrobăia printre cărămizi, Moș Costache căzu jos. Marina îl văzuse de la bucătărie, dar a crezut ca o făcuse dinadins. Văzând ca Moș Costache nu se ridica, Marina merse la el, și văzu ca e inert și roșu la fata. Fugi repede la Felix, și îi spuse, ca bătrânul a murit. Felix se năpusti așa de repede pe scări, încât Otilia presimți ca-i ceva rău. Tânărul nu putu sa-i spună nimic, dar realiza ca aceasta a înțeles.

Răspuns de rodicajurescu
0

                          Rezumat

        Intr-o zi fierbinte de sfarsit de septembrie, Mos Costache a cazut in curte printre caramizi.

        Observand ca nu se mai ridica, Marina s-a apropiat incet si cu mare prudenta. A vazut obrazul rosu si inert al batranului si a simtit o senzatie ciudata. Aproape fericita ca se intampla ceva neobisnuit, ea il anunta pe Felix care se repede sa vada despre ce e vorba. Vine si Otilia.

        Felix si Otilia au inteles ca Mos Costache si-a gasit sfarsitul...

Alte întrebări interesante