Limba română, întrebare adresată de purturicari, 9 ani în urmă

Vreau sa descrieti un edificiu cunoscut de voi in trei variante fiecare de cel mul 10 randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DanaRozalia
36

Impresia

Hanul lui Manuc din Bucuresti te impresioneaza in primul rand prin marimea constructiei, pentru ca se intinde pe o suprafata mare a strazii. Intrarea in han se realizeaza pe o poarta de fier, care te impresioneaza si ea prin marimea ei neobisnuita in zilele noastre.

Cele doua etaje ale cladirii si acoperisul ce imita stuful te duc imediat cu gandul la un conac boieresc, iar curtea interioara iti starneste admiratia, acolo putand sa vezi stalpii din lemn masiv ai arcadelor, balustradele cerdacurilor, toate acestea purtandu-te cu gandul la hanurile de odinioara, hanuri la care poposeau drumetii.

Curtea interioara de imbie la vorba, in zilele calduroase de vara umbra fiind asigurata de copacii din curte. Iti arunci ochii spre etaje si astepti ca, in price clipa, din spatele unei usi sa apara vreun haiduc sau vreo hangita.

Indicatii

Pentru a ajunge la Hanul lui Manuc, situat pe strada Franceza nr. 63-64, trebuie sa iti iei ca punct de plecare Piata Unirii. De acolo te indrepti spre Splaiul Independentei si apoi, tot inainte, spre raul Dambovita. De acolo vei vedea cu siguranta cladirea impunatoare a hanului.

Daca vii din sens opus, dinspre Universitate, fie te indrepti spre jos spre Piata Unirii-in acest caz, chiar inainte sa ajungi la malul Dambovitei vei vedea, in dreapta, hanul, fie mergi cu metroul din statia de la Universitate, cobori la statia Unirii si, cum iesi din statie nu poti sa nu observi Hanul.

Info

Arhitectura Bucurestiului este variata. Vom regasi aici divesre stiluri arhitecurale, printre cele mai des intalnite fiind vechiul stil medieval I in special in constructia bisericilor), stilul baroc, stilul brancovenesc sau stilul neoclasic.

Hanul lui Manuc, construit intre anii 1806 si 1808, este o cladire construita in stilul brancovenesc, fara a avea insa o ornamentica extrem de bogata, cladirea fiind considerate inovatoare la momentul construirii. Regasim insa toate celelalte atribute ale stilului brancovenesc : coloanele, cerdacul, tavanele inalte, candelabrele somptuoase, crama.

Alte întrebări interesante