Limba română, întrebare adresată de denisdenisaagabriela, 9 ani în urmă

Vreau sa imi explicati urmatoarele proverbe: Cine se scoala de dimineata departre ajunge . Vulpea cand nu ajunge la struguri ,zice ca sunt acri. Cine lucreaza si tace mai multa treaba face . Pomul se cunoaste dupa roada,iar omul dupa fapta . Asculta-i pe toti , dar hotaraste cu mintea ta . VA ROG !! AM NEVOIE NEAPARAT DE ELE !!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iepurefricos
1
1.Daca te scoli dis-de-dimineata faci multe lucuri folositoare.
2.Daca un mar este dulce din cauza soiului,omul este inteligent si distins prin fapte.
3.In viata trebuie sa asculti sfaturile altora dar sa faci cum crezi tu.

denisdenisaagabriela: sunt 5 proverbe !!
Răspuns de Natiry
1
,,Cine se scoala de dimineata, departe ajunge.'' - Se refera la faptul ca nu este bine sa pierzi timpul degeaba, ci sa iti faci treburile cat mai repede si bine.

,,Vulpea cand nu ajunge la struguri, zice ca sunt acri.'' - Se refera la faptul ca un om, atunci cand isi doreste ceva, dar nu poate avea acel ceva, spune, ca si in proverb, ca oricum nu ii trebuia/nu isi dorea acel lucru.

,,Cine lucreaza si tace, mai multa treaba face'' - Se refera la faptul ca un om care isi vede de treaba lui si nu se lauda, are spor in ceea ce face.

,,Pomul se cunoaste dupa roada, iar omul dupa fapta.'' - Se refera la faptul ca un om este vazut de catre ceilalti dupa faptele sale./ Oamenii isi fac o impresie despre tine dupa felul in care te comporti.

,,Asculta-i pe toti, dar hotaraste cu mintea ta.': - Se refera la faptul ca in viata trebuie sa asculti si sfaturile celorlalti, dar sa iei o decizie pe care o consideri tu corecta.
Alte întrebări interesante