Engleza, întrebare adresată de sarapovanicolameme47, 8 ani în urmă

Vreau sa invat lb. engleza. Deocamdata stiu doar cateva cuvinte de baza, intrebarea mea este: Voi cum ati invatat engleza? Spuneti-mi toti pasii. Rog sa-mi raspunda doar cei care o vorbesc fluent, mulțumesc anticipat!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de deliagabriela2005
2

Răspuns:

Buna. Iti place sa citesti sau sa te uiti la filme? Sau sa scrii? Eu am invatat uitandu-ma la filme americane, desene animate si diferite emisiuni în engleza cu subtitrare în romana. Am si citit cărți care s-au scris în engleză pe paginile din stanga cu traducerea în română pe paginile din dreapta, dar înainte de toate astea. Te sfătuiesc să faci engleza cu un profesor cel puțin 2, 3 luni

Răspuns de TheRealFantasy
0

Răspuns:

Nu stiu cat se incadreaza intrebarea in regulile site-ului dar e f buna. :)

La inceput cu doar cateva cuvinte in vocabular e foarte greu sa te apuci de teorie, asa ca alege metodele mai usoare de a iti imbogati vocabularul si de a incorpora ce stii in scris/vorbit.. sfaturile astea random cu muzica/filme/carti sunt bune, dar cele mai bune sunt conversatiile sau orice activitate constanta in mare parte asta fiind regula de aur; cu cat mai des ai contact cu asa ceva cu atat vei invata mai repede.. altfel va fi un proces greoi.

Mai ales la scoala, ai foarte multe reguli, foarte multa gramatica dar e aiurea; va fi f greu sa capeti o dezinvoltura, sa vorbesti fluent doar din reguli/teorie, iti va lua mult mai mult timp daca te focusezi doar pe scoala.

Eu unul cel putin am avut surprize constant la vorbit chiar si cand intelegeam scris sa zicem pe la un nivel de B1, la vorbit aveam lacune mari! Faceam conexiunile greu, conversatiile erau mai greu de inceput, etc. La scoala ma descurcam mereu dar asta fiindca am fost constant interesat de limba si am vrut mereu sa invat, intr-un fel sau altul. Playlist-ul meu de muzica s-a transformat treptat in 90% melodii in engleza, filme/seriale daca ma uit singur le iau cu dublare originala si subtitrare in engleza, am conversatii constant in engleza si nu am dificultati la intelegere deloc fiindca a devenit oarecum o normalitate, o rutina :)

Ideea e ca e o limba ca oricare alta, si teoria cu practica se cam bat cap in cap, ca de fiecare data. practica>teorie

Lb. engleza are multe exceptii, fraze, expresii/locutiuni. Foarte foarte multe cuvinte omonime, paronime des folosite, reguli de pronuntie atipice; o combinatie de litere poate fi pronuntata in 3-5 moduri diferite in functie de cuvintele din care fac parte, etc.

Eu zic sa o iei usor, treptat, cu metode mai practice dar sa nu ignori partea de teorie; te va ajuta, doar ca ti se va parea mult tot la inceput, asa ca nu te stresa foarte mult, o vei intelege treptat din conversatii si expresii odata ce vei fi in stare sa legi cuvinte, sa te exprimi de una singura! :)

Stiu ca nu prea are sens dar vei sta mult mai bine cu logica daca intelegi ce inseamna cuvintele, contexturi, cand si ce sa (nu) folosesti, sa faci legatura intre alte lucruri si cuvinte in conversatii, etc. si daca stai bine cu logica partea de teorie va fi mult mai usoara!

Mult succes! :)

Alte întrebări interesante