Vreau sa ma ajutati si pe mine va rog rapid, vreau rezolvare completa, raman dator
1. (2x-1) la puterea a-2-a + ( 3x-2 ) la puterea a- 2 -a + (3x-2)(3x+2) -6x (2x-1)
2. (3√2 - 16√5 + 2√18 - 5√72 ) : √2
Va rog am 30 minute limita, dau coronita.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
1. (4x la a doua + 4x - 1) + (9x la puterea a doua +12x - 4) + (9x la puterea a doua - 4 ) - (12x la puterea a doua - 6x) =
= 4x la puterea a doua + 4x - 1 + 9x la puterea a doua + 12x - 4 + 9x la puterea a doua - 4 - 12x la puterea a doua +6x =
= 5x la puterea a doua + 6x - 9 (rezultatul final)
2. poate ma ocup mai incolo
am revenit
2. (3√2 -16√5 +6√2 -30√2) : √2
=(-16√5 -21√2) : √2 / x√2
=(-16√10 -42) : 2
=-8√10 -21
asa cred eu ca se rezolva
= 4x la puterea a doua + 4x - 1 + 9x la puterea a doua + 12x - 4 + 9x la puterea a doua - 4 - 12x la puterea a doua +6x =
= 5x la puterea a doua + 6x - 9 (rezultatul final)
2. poate ma ocup mai incolo
am revenit
2. (3√2 -16√5 +6√2 -30√2) : √2
=(-16√5 -21√2) : √2 / x√2
=(-16√10 -42) : 2
=-8√10 -21
asa cred eu ca se rezolva
robotzel2000:
Poti face te rog si 2 , iti dau coronita.
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă