Biologie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Vreau sa vad si eu o sclipire de intelect la urmatoarea intrebare, cine raspunde corect ii dau coroana:

Care este diferenta dintre un virus si o bacterie, care trece mai usor prin filtrul bacterian, pe care dintre aceste doua(virusul/bacteria), nu le poate detecta fagocitele...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ionatanferariu
1

Răspuns:

Păi virusul este lipsit de metabolism, organism acelular, la limita dintre materia vie și cea nevie. El este format dintr-un înveliș proteic, numit capsidă, format din capsomere. În interior se află genomul viral (ADN sau ARN), în funcție de structura virusului. Virusul injectează genomul viral în celulă, iar aceasta va sintetiza proteine virale, care vor distruge celula, vor forma noi virioni, iar aceștia vor distruge, la rândul lor, alte celule.

O bacterie este un organism de tip procariot, viu, care are metabolism. Sunt celule de diferite forme, cu flageli și moleculă de ADN, în loc de nucleu (au un nucleoid).

Diferența dintre un virus și o bacterie este că virusul se distruge mai greu, iar bacteria poate fi distrusă ușor de leucocite. Virusul este un fel de viu/neviu (să zic așa :)), iar bacteria este o formă vie.

Bacteriile se înmulțesc prin amitoză (sciziparitate), iar virusurile prin genomul viral.


ionatanferariu: :))
Utilizator anonim: Poate e din cauza ca sunt de pe calculator....si nu-mi arata
ionatanferariu: Posibil.
ionatanferariu: Ești profesor de biologie?
Utilizator anonim: Nu
jugarugiulia6: borisursi29 mă poți ajuta cu o temă la română clasa a 7
jugarugiulia6: e postata la mine pe profil
jugarugiulia6: te rog frumos
Utilizator anonim: Nu pre cu limba romana(avansat)....daca ai ceva din domeniile de discipline reale(biologie, fizica, chimie)....intensiv matematica.....cu mare drag te pot ajuta
Utilizator anonim: ”prea
Alte întrebări interesante