Vreau și eu ex 24 va rog trebuie calculat prin formule de calcul prescurtat
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
sunt pe acelasi model,
gen (a-b) (a+b) (a²+b²) =(a²-b²)(a²+b²)=a^4-b^4
Explicație pas cu pas:
atunci
a) (x-1)(x+1)(x²+1)=(x²-1)(x²+1)=(x²)²-1²=x^4-1
b)
(x-2)(x+2)(x²+4)(x^4+16)=
(x²-2²)(x²+4)(x^4+16=
(x²-4)(x²+4)(x^4+16)=
((x²)²-4²)(x^4-16)
(x^4-16)(x^4+16)=(x^4)²-16²=x^8-256
c)
(x/2-y) (x/2+y)(x²/4+y²)=
((x/2)²-y²)(x²/4+y²)=
(x²/4-y²)(x²/4+y²)=
(x²/4)²-(y²)²=
x^4/16-y^4
d)
(√3x-√2y)(√3x+√2y)(3x²-2y²)=
((√3x)²-(√2y)²)(3x²-2y²)=
(3x²-2y²)(3x²+2y²)=(3x²)²-(2y²)²=9x^4-4y^4
yunesalbayati:
Nu e corect
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă