Limba română, întrebare adresată de hudisteanucatalina, 8 ani în urmă

Vreau si eu in maxim 10 min. sa primesc rezumatul poeziei "Ce te legeni codrule" de Mihai Eminescu!!!!!! DAU COROANĂ ȘI STELE...Vă rog!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de IoanaRaluca17
2

Scuze dar nu ma lasa sa o postez

Anexe:

hudisteanucatalina: M.ai ajutat extrem de mult!
IoanaRaluca17: cu placere
hudisteanucatalina: ms
Răspuns de caders007
1

Răspuns:

Poetul are o legatură spirituală puternică şi este foarte ataşat de codru, astfel personificându-l în multe opere care îi aparţin, transformându-l într-un partener cu care stă la taifas.

În "Ce te legeni..." poetul i se adresează codrului ca unei fiinţe dragi, exprimându-şi neliniştea şi îngrijorarea care îi împovârează sufletul. Codrul îi răspunde într-o manieră sinceră, ca unui amic, dezvăluindu-i temerile sale cu privire la venirea anotimpului toamna, un anotimp anost, dar neiertător. Acest anotimp înseamnă pentru el decesul Mamei Natură ("Ziua scade, noaptea creşte/şi frunzişul mi-l răreşte"). Amărăciunea este amplificată şi conturată de momentul în care trebuie să-şi ia rămas bun de la păsările călătoare, acestea fiind mascote ale naturii, care se împleteşte cu viaţa.

Codrul simte trecerea timpului şi este afectat de adevărul crunt, dar realist, cum că acesta îmbătrâbeşte şi nu mai poate da timpul înapoi.

Sper să te ajute! Succes!


hudisteanucatalina: M.ai ajutat si tu in legatura cu acest subiect
hudisteanucatalina: dar mi l.ai dat putin cam tarziu
hudisteanucatalina: dar este si acest rezumat bun
hudisteanucatalina: bravooo
caders007: multumesc! succes mai departe!
hudisteanucatalina: ;) ms
Alte întrebări interesante