Istorie, întrebare adresată de gicoveanuirina, 9 ani în urmă

vreau si eu in referat
 sfarsitul primului razboi mondial
congresul de pace de la paris
1:participanti
2:hotarari
3:urmari 
am nevoie urgent!!! multumesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
5
Sfarsitul primului razboi mondial nu a adus linistea si pacea in lume, desi s a creat o institutie supra statala (Liga Natiunilor) ea nu si a adus contributia dorita la bunul mers al societatii.
In cadrul congresului de pace de la Paris puterile invingatoare au dorit sa impuna plata de uriase despagubiri din partea Puterilor Centrale, dar in urma jocului de culise multe dintre aceste plati nu se vor face. 
Participanti: Cei 4 Mari: Anglia, Franta, Italia si SUA, plus tarile aliate cu Antanta (Romania, Serbia, Japonia, Belgia) si apoi statele invinse (Germania, Ungaria, Austria).
Hotarari: Germania pierdea imperiul ei colonial, trebuia sa platesca despagubiri, francezii vor stationa in zona germana a Rhurului, se recunostea disparitia imperiului tarist si Austro Ungar, Romaniei i se recunostea unirea cu Transilvania, Basarabia si Bucovina.  etc.
Urmari: crearea Societatii Natiunilor, aparita de noi state nationale, aparitia de disensiuni intre invingatori si nasterea dorintei de revansa a statelor invinse.
Alte întrebări interesante