Limba română, întrebare adresată de skeylsmoto, 9 ani în urmă

Vreau si eu o argumentare de 20 randuri in care sa spui ca textul Doua loturi apartine operei epice! repede dau coroana!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DENISTULUI
2
Fragmentul citat din opera "doua loturi" aprtine genului epic si respecta toate trasaturile acestuiu gen literar.
Genul epic cuprinde totalitatea operelor in versuri sau in proza in care autorul exprima sentimente in mod infirect la care apar un sir de evenimente la care participa personaje.
Si aici scri tu personajele sunt:
In primul rand fragmentul citat aprtine genului epic pt ca apar coordonate temporale si spatiale.si aici scri coordonatel temporale si spatiale
In al foilea rand fragmentul citat apartine genului epic pentru ca apar un sir de evenimente la care participa personaje.si aici scri tu pe,pescurt
Răspuns de Madeleine0
1
Opera epică ”Două loturi” de I.L.Caragiale aparține unei creații epice, deoarece prezintă particularitățile acesteia: este scrisă în proză, iar autorul își exprimă în mod indirect ideile și gândurile prin intermediul acțiunii și al personajelor. 
În primul rând se remarcă prezența unui fir narativ: D. Lefter discuta cu soția sa. Între timp D. căpitan Pandele a intrat în casă și i-a adus la cunoștință câștigul. D. Lefter, după mai multe căutări, a realizat că biletele erau la o țigancă. Au mers toți la ea, însă nici acolo nu erau de găsit. După câteva zile, când ajunse la servici, găsi acolo cele două loturi, însă numerele erau vice-versa, ceea ce a dus la un atac al psihicului, atât al D. Lefter, cât și al soției sale. 
Întâmplările sunt relatate la persoana a III-a, de un narator omniscient: a râs pesimist, a trimis turbatului, se oprește în sfârșit în apropierea unei cocioabe.
În al doilea rând, modurile de expunere sunt specifice: este prezentă narațiunea cu rol în redarea succesiunii întâmplărilor, descrierea ce contribuie la redarea atmosferei acelor locuri și timpuri, dar și a personajelor și dialogul, cu rol în dinamizarea întâmplărilor. Numărul personajelor este limitat: D. Lefter, madam Popescu, căpitanul Pandele, Țâca, turbatul, iar elementele spațio-temporale sunt și ele restrânse: la secție, în birou, la cârciumă, ieri, seara.
Coroborând argumentele menționate mai sus, putem afirma că opera citată aparține genului epic, deoarece sentimentele autorului sunt transmise în mod indirect, prin intermediul personajelor și a acțiunii.
Alte întrebări interesante