Limba română, întrebare adresată de andruscanik, 9 ani în urmă

vreau si eu o compunera


Sirena1o0: Despre ce?
Utilizator anonim: O pata alb-verzuie se deșira in fața noastra. In bataia soarelui pare o bucata de argint cu straluciri verzui. E o padure de mesteceni, padurea copilariei mele. Ne oprim, coboram din masina si intram in padure. Soarele scalda intr-o lumina calda, ca mierea topita, solzii verzi care impodobesc ramurile. Vântul framanta in şoapte ramurile pletoase ale mestecenilor si le rasfira. Trunchiurile zvelte si albe, ca niste trupuri de atleti, ale copacilor, parca zvacnesc si pulseaza in lumina puternica.
Utilizator anonim: Imi lipesc fruntea de o tulpina si incerc sa imi imaginez drumul sevei plina de viata care strabate copacul, apoi artificiile de molecule de oxigen care explodeaza catre plamanii nostri si de care avem atata nevoie.
Utilizator anonim: Copacii sunt minioni, dar vigurosi si au infruntat victoriosi gerul iernii rusesti. Iarba e moale si inalta, calcata de caprioare in drumul lor spre izvor. Pasarile zboara in zboruri scurte si sparg linistea padurii cu triluri sau ciripituri obraznice. Ma asez langa sevalet si imi incep desenul. Si imi vine in minte un imn inchinat mesteacanului: "Belaia berioza..." ("Belaia Berioza" inseamna "Mesteacanul Alb" si e o poezie scrisa de S. Esenin)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Iustinaiusti
0
La picnic

Este i zi frumoasa de primăvară. Eu împreună cu părinții si verisorii mei ne-am gândit să iesim la picnic! Am decis ca transport să folosim maşina tatei. Să mergem! Am ajuns în sfârşit după o jumătate de oră de mers cu maşina am ajuns pe pajişte! Ne-am intins pătura si am început sa mancam! Dupa ce am mancat am facut cateva poze ca amintire si amplecat acasa!
ce frumos a fost astazi!
Răspuns de mediu1
0
eu la plimbare

intr-o zi frumoasa de primavara eu m-am dus cu tatal meu la plimbare.eu m-am dus mai intai sa vorbesc cu prietenul meu sa ne jucam leacsa.eu l-am atins repede si am fugit de el sa nu ma atinga.dupa un timp eu am abosit si am decis sa ma duc la leagane cu prietenul meu.eu dintr-o data m-am dat repede si am fost surprins cat de repede m-am dat.dar in cele din urma am plecat desi m-am distrat cam o ora si jumatate recunosc:
-a fost frumos astazi!
Alte întrebări interesante