Limba română, întrebare adresată de atomeiadriana, 9 ani în urmă

Vreau și eu o compunere cu titlul Roadele Toamnei

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Adelinaa1
61
A venit toama. Toamna cu toate roadele ei. Privesc pe geam si ma uit cum toate frunzele sunt picate pe jos,vita-de-vie este incarcata de strugurii dulci si grei,merele rosii stau pitite in copaci de parca ar vrea sa le mancam.Perele aurii abia asteapta sa fie puse intr-un cosulet pe masa sa bucure atmosfera.Si gutuile mari asteptau sa iasa de la adapost ca sa infrumuseteze lumea cu culoarea sa. Porumbul,ovazul,spicul sunt in lanuri intinse si culese de catre gospodari si combinele lor. Cred ca asa iti dai seama ce esti in toiul toamnei cu roadele sale.

Albastrel1: (y)
Răspuns de BGeorge
16
Era inceputul toamnei,soarele statea timid prin nori,si arunca ultimele sfesnice raze de soare calduroase.Prin nori razele pareau ca niste lingouri de aur.
Era partea cea mai frumoasa din an,partea cand trebuia sa ne adunam toate recoltele..absolut toate.
Merele rosii straluceu in lumina cristalina a soarelui,iar mirosul era unul puternic care te facea sa crezi ca esti pe o alta planeta.Perele galbene ca un pui de gaina de invaluaiu in prospetimea si frumusetea lor,erau dulci si foarte moi cand le bagai in gura.Gutuile erau acoperite cu un puf neted si superb,gutuile aveau un gust dulce acrisor si erau exceptionale.
Roadele toamnei sunt cele mai bune si este cea mai tare parte din an,cand poti sa mananci toate bunatatile si tot ce e bun.

Utilizator anonim: Scuze ca ma bag,dar iti pot da un sfat?
BGeorge: da pamela anderson
Utilizator anonim: În enunțul,,Gutuile erau acoperite.......,gutuile aveau.....",cred ca puțeai ocoli repetiția cuvântului ,,gutuile" scriind asa:,,Gurile erau..... având un gust dulce-acrisor care era excepțional!"
Utilizator anonim: Nu e gresit nici așa,dar daca poți ocoli o repetiție,de ce să nu o faci?Cum nu este o poezie sau un text epic,ci o compunere nu are farmec repetiția.
Albastrel1: bravo
Alte întrebări interesante