Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Vreau si eu o cumpunere cu titlul vacanta de Paste dar mai lunga

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alyna2001
0
                               VACANTA DE PASTE
Vacanta de paste am petrecut-o impreuna cu parintii si cu bunicii la tara...Pentru mine a fost una dintre cele mai frumoase vacante. Cand am ajuns,a trebuit sa facem curatenie.Asta a durat 3 zile pentru ca bunica are o casa foarte mare.
 A patra zi, am ajutat-o pe bunica la prajituri si pe bunicul la vopsitul oualor. Apoi am mers cu tata si l-am ajutat la taiatul mielului. A cincea zi , am facut drob de miel. A iesit uimitor.... A sasea zi, am facut cumparaturi: rochii, pentru mine,bunica si pentru mama si 2 costume pentru bunicul si pentru tata...
A saptea zi,am mers la biserica... a fost uimitor!
Cand am ajuns acasa am avut surpriza vietii mele!
In curtea casei bunicii se afla un ou imens,impodobit cu toate funditele din lume si colorat cu toate culorile,iar sus avea o fundita imensa!
Tata a adus scara,iar eu m-am urcat pe ea si am desfacut fundita! Cand am desfacut oul, din el au iesit artificii si mama mea care era inconjurata de multe multe cadouri...Ah...am uitat sa va spun.. Stiti de ce? Pentru ca atunci ERA ZIUA MEA DE NASTERE! 
Nu va mirati! Asta e adevarul! In data de 12 aprilie m-am nascut eu!
Deci de aceea vacanta de paste la bunci a fost ce mai tare!

Sper ca te-am ajutat....Bafta in continuare cu temele! :* :)
Cea mai buna?
Răspuns de spelbuta
0
In vacanta de paste, am fost la prietena mea,pentru a ne juca.Ne-am gandit sa ne plimbam in tot Bucurestiul.Dupa putin timp am fost sa cumnparam ceva de mancare. Prietena mea, pe nume Maria, a spus sa ne ducem in parc pentru a ne distra.am plecat in drum spre casa.Acolo ne-am intalnit cu prietenele mele ,care le -am invitat la noi acasa, deoarece doream sa dam petrecere.
Mai erau cateva zile si era Pastele.le-am spus multor colege sa sarbatoreasca pastele la noi.
o fata  ma  intreba ca ce inseamna pastele,iar eu i-am spus ca inseamna Invierea Domnului.acea fata fiind mica,care se  numeste andreea ma mai intreba de ce se vopsesc mai mult oua rosii, iar eu am spus ca se vobsesc mai mult oua rosii deoarece sembifica sangele varsat de Mantuitorul nostru.Iar ea mi-a multumit.
a sosit ziua de paste iar toate fetele au venit la mine, si am sarbatorit.din toate partile se auzea:Hristos a inviat!  Adevarat a inviat!
Pastele este cea mai frumoasa sarbatoare!

Alte întrebări interesante