Limba română, întrebare adresată de miteaanna, 9 ani în urmă

Vreau si eu o descriere de tip tablou de 25 randuri! In 30 min


cosmaandra2000: te referi la plan ?
miteaanna: da
cosmaandra2000: ok, stai

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cosmaandra2000
1
       Descrierea literara este opera in care poetul zugraveste un tablou de natura, un obiect sau o persoana prin intermediul figurilor de stil si al imaginilor artistice. Consider ca opera ... se incadreaza in acest tip de text, deoarece ilustreaza particulalitatile sale.
       In primul rand, opera contureaza un tablou de natura structurat pe mai multe planuri : cosmic ( ex ), terestru ( ex ) si uman ( ex ). Intre aceasta se stabileste o stransa legatura, comuniunea om-natura fiind un motiv frecvent intalnit in lirica noastra. Astfel, prin aceasta descriere-tablou in versuri, autorul transmite direct sentimente puternice de ... . Privirea eului liric contemplator se deplaseaza de la imaginea de ansamblu ( ex ) spre cele mai fine detalii.
       In al doilea rand, expresivitatea textului este conferita de figuri de stil si imagini artistice + comentarea a 2,3  figuri. La nivel morfologic, predomina structurile de tip substantiv-adjectiv ( ex ) si verbele la prezent sau imperfect.
        In concluzie, avand in vedere caracteristicile evidentiate mai sus pot afirma ca aceasta opera este o descriere-tablou in versuri.
Alte întrebări interesante