vreau si eu o rezolvare aici,va rog mult
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
fie faci impartire normala (te descurci), fie observi ca g se scrie ca (x+2)(x-1) si aplici teorema lui Bezout.
Anexe:
radugabriel55:
mersi mult
Răspuns de
1
g = x² +x -2 = x² -x +2·x -2 = x(x-1) +2(x-1) = (x+2)(x-1) => x = -2 sau x = 1 .
f(-2) = (-2)³ +2m +2 = -6 +2m = 0 => 2m = 6 => m = 3 ;
f(1) = 1 -m +2 = 3 -m = 0 => m =3 .
Asadar m = 3 verifica conditia din enunt.
Alte întrebări interesante
Studii sociale,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă