Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Vreau si eu referat de o coala despre ARTA MEDIEVALA IN TARILE ROMANE urgent !!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de motanudeea
17
      La inceputul Evului Mediu artistii erau anonimi nu-si semnau lucrarile si de cele mai multe ori lucrarile erau colective. Scrierile si miniaturile, picturile si sculpturile, arhitectura toate aveau un caracter religios.
     Toate manastirile aveau scoli de scribi si miniaturisti si ne-au lasat adevarate capodopere.
      In urma sapaturilor arheologice s-au descoperit numeroase piese de o valoare incontestabile - vase, statuete, armament frumos ornamentat etc.
     Pictura si sculptura. La inceputul Evului Mediu intalnim doar picturi si sculpturi religioase. Tabloul apare mai tarziu, pictura o gasim pe peretii bisericilor, catedralelor si manastirilor. Scultura la fel, este intalnita de obicei in interiorul bisericilor la noi. In Occident exista foarte multe biserici si catedrale ce au peretii exteriori plini de sculpturi.
      Aceste picturi si sculpturi aveau rolul de a educa populatia nestiutoare de carte. Vedeau pe pereti raiul sau iadul si stiau ce-i asteapta dincolo de moarte.
      Cu timpul arta incepe sa se laicizeze - apar frumoase conace boieresti sau palate, pictura nu mai are nici ea un caracter strict religios, apar portretele, peisajele, natura moarta etc.

Utilizator anonim: multumesc :* :*
Alte întrebări interesante