Matematică, întrebare adresată de pateumadalina, 9 ani în urmă

Vreau si eu rezolvarea la acest exercitiu va rog ​

Anexe:

virgillion: vrei doar punctul a?
pateumadalina: tot
pateumadalina: daca poti te rog sa ma ajuți

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nickygeo79
1

Răspuns:

a) (x^{2} +3x-3x-9)(x^{2} +9)- x^{4} -4x^{2} -4 +3x^{2}  -6x+3=

= (x^{2}-9)(x^{2} +9) -x^{4} -x^{2} -6x-1  =

x^{4} +9x^{2}  -9x^{2}  -81 - x^{4} -x^{2} -6x-1=  -x^{2}-6x -82

b) x^{3} -x +5x^{2} -5 -x^{3} -8x^{2} -16x +x^{2} +2x+1= -2x^{2}-15x -4

c) 9x^{2} y^{2} -15xy+15xy -25 - (9x^{2} y^{2} -12xy+4)= 9x^{2} y^{2} -25- 9x^{2} y^{2}+12xy- 4=

12xy-29

d) (5x-8) (2x+2+ 3x+6) - (3x-4) ( 5x+10- 2x-6)= (5x-8) (5x+8) - (3x-4)(3x+4)=

25x^{2}- 40x+40x- 64 - (9x^{2} +12x-12x-16)= 25x^{2} -64 - 9x^{2} +16= 16x^{2}-48 = 16(x^{2}-3)


pateumadalina: mersisisiisisiisiisosiosis
Alte întrebări interesante