Vreau si eu rezolvarea pt (z-1) totul la patrat(2z-1)totul la pătrat=0
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
in primul rand scrii ecuatia si dupa cand ridici la patrat o sa devina: z la patrat-2z+1+ 4z la patrat- 4z+ 1=0
5z la patrat-6z+1=0
calculezi delta= b la patrat- 4ac
delta= (-6)la patrat -4*5*1= 36-30=16
si calculezi z1 si z2 dupa formula -b+- radical din delta supra 2a si o sa ne dea z1= (6+4)/ 10= 1 si z2= (6-4)/ 10= 1/5
5z la patrat-6z+1=0
calculezi delta= b la patrat- 4ac
delta= (-6)la patrat -4*5*1= 36-30=16
si calculezi z1 si z2 dupa formula -b+- radical din delta supra 2a si o sa ne dea z1= (6+4)/ 10= 1 si z2= (6-4)/ 10= 1/5
beatrice2016:
Plus
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă