Vreau si eu, rezumatul pe fragmente al operei sau ce o fii astab,D-lea Carnaval si la incepit sa fie definitia comediei
Răspunsuri la întrebare
Personajele acestei piese de teatru sunt: Nae, frizer și subchirurg, Pampon, Didina, soția acestuia, Iordache, angajatul lui Nae, Mița și Mache Razachescu, soțul acesteia, căruia i se mai spunea și Crăcănel.
În această piesă de teatru este vorba despre întâmplările amuzante ale personajelor de mai sus. Totul începe atunci când Iordache stătea singur în magazin, căci Nae lipsea. Atunci veni Mița și întrebă de acesta. Băiatul răspunse că nu este acolo, iar dama se hotărî să îl aștepte. Între timp veni un domn, Pampon, care voia să vorbească, de asemenea, cu proprietarul. O salută pe Mița și începură să vorbească. Pampon povesti că găsise o scrisoare în camera soției sale, o scrisoare de la cineva pe nume Mița către Nae. Ar trebui să spun că, deși dama era căsătorită cu Crăcănel, îl iubea pe Nae. Se întreba cum a ajuns scrisoarea sa acolo. Apoi cei doi și-au dat seama că fuseseră înșelați. Nae se vedea cu Didina, astfel, venind la ea, uitase scrisoarea. Veni și Crăcănel, nu știu din ce motiv, iar Pampon crezu că el este acela care cauzase problemele. Apoi toți amintiți până acum se duseră la un bal, unde Pampon se întâlni cu Crăcănel și au discutat, astfel clarificând totul. Merseră amândoi să îl caute pe Nae, înțelegând că acesta era de vină. Când se întâlniră toți trei veniră și damele și lămuriră această mare nelămurire. Nae îi invită pe toți trei la el acasă, la o masă mare. Acum deveniră buni prieteni.
Această piesă de teatru mi s-a părut amuzantă deoarece numele personajelor sunt foarte caraghioase și aceștia acționau fără a se gândi prea mult. Citiți-o, o să vă placă !Comedia este specia genului dramatic, in versurisau in proza, care satirizeaza intamplari, aspecte sociale, moravuri (conduita morala a unui popor, a unui grup social) prin intermediul personajelor ridicole, intre care se nosc conflicte putemice. Comedia are scopul de a indrepta acele tare (defecte) umane si sociale prin ras, avand, asadar, rol moralizator. Principalele modalitati artistice de realizare a comicului sunt ironia, satira si sarcasmul. folosite pentru a crea ridicolul sou grotescul, atat in ilustrarea aspectelor imorale (moravuri) ce sepetrec in societate, cat si a caracterelor umane dominate de tare morale.