Limba română, întrebare adresată de diegoalves2000, 9 ani în urmă

Vreau si eu sa imi caracterizati prin doua argumente ca acest text apartine basmului doar argumentele atat.
Ș-odată cheamă Spânul pe Harap-Alb și-i zice răstit: — Acum degrabă să te duci cum îi ști tu și să-mi aduci sălăți de aceste din Grădina Ursului. Hai, ieși repede și pornește, că nu-i vreme de pierdut. Dar nu cumva să faci de altfel, că nici în borta șoarecului nu ești scăpat de mine!Harap-Alb iese mâhnit, se duce în grajd și începe a-și netezi calul pe coamă, zicând:— Ei, căluțul meu, când ai ști tu în ce necaz am intrat! Sfânt să fie rostul tătâne-meu, că bine m-a învățat! Așa-i că, dacă n-am ținut seamă de vorbele lui, am ajuns slugă la dârloagă și acum, vrând-nevrând, trebuie s-ascult, că mi-i capul în primejdie?— Stăpâne, zise atunci calul; de-acum înainte, ori cu capul de piatră, ori cu piatra de cap, tot atâta-i: fii odată bărbat și nu-ți face voie rea. Încalecă pe mine și hai! Știu eu unde te-oi duce, și mare-i Dumnezeu, ne-a scăpa el și din aceasta!
VA ROG FRUMOS!!!!!1

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de loredanapatrut
0
Asta e doar un fragment din *Povestea lui Harap-Alb*...si in el nu prea identific argumentele..Eu iti argumentez din tot textul..
Un prim argument il constituie formula mediana:*Si merg ei si merg ei si merg ei...* care are rolul de a mentine atentia cititorului si a introduce suspansul.
De asemenea, se identifica cifra magica *noua*:*Peste noua mari si noua tari*.
Un alt argument care sustine incadrarea textului dat la specia basmului il reprezinta lupta dintre bine si rau. Binele este reprezentat de Harap-Alb , iar raul de catre Span. 
Sper ca am fost de ajutor.

diegoalves2000: dar trebuie doua argumente
diegoalves2000: pe acel fragment decat
diegoalves2000: eu nu am de unde sa stiu de Span
Alte întrebări interesante