Studii sociale, întrebare adresată de iongalusteru, 8 ani în urmă

Vreau si eu sa stiu ce e ala un corlimantron si cum arata. Va rog frumos! (o poza sau un desen) ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
5

Bună!

Probabil te referi la CLIMATRON.

Cuvântul "corlimantron" nu există.

CLIMATRONUL -

  •   Reprezintă un dom geodezic închis, care are forma unei cupole. Este prima cupolă geodezică care este închisă cu panouri din plexiglas și prima sferă ventilată complet cu aer condiționat din lume.
  •    Această construcție găzduiește o pădure tropicală de câmpie care este realizată și întreținută prin controale climatice stricte și sofisticate, având o gamă climată largă în interior, care facilitează existența acestei păduri.
  •     În interior se găsesc peste 400 de soiuri de plante, clima variază de la Amazon până în Hawaii și din Java până în India și un banc de 24 de lumini se rotește noaptea în cicluri de cinci minute, stimulând lumina de la amiază pe o parte a cupolei și lumina lunii pe cealaltă parte.
  •    Climatronul se găsește în St. Louis, la Grădina Botanică Missouri, SUA. A fost construită în 1960, iar în 1988 a suferit mai multe reparații din cauza panourilor din plexiglas deteriorate, iar în 1990 ele au fost înlocuite la finalul renovării cu geamuri din sticlă întărită termic.
  •     În anul 2020, Grădina Botanică a sărbătorit a 60-a aniversare a Climatronului.

*Poza 1 - Climatronul din exterior

*Poza 2 - Climatronul din interior.

___________ _ _ _

dom geodezic - reprezintă o strucutră cu formă aproape sferică, care are o rețea de diferite poligoane care o formează. (vezi poza a treia din atașament)

Anexe:

iongalusteru: iti mulțumesc din suflet pentru ajutorul acordat!
Farben: Cu plăcere! Sper că asta căutai :)
iongalusteru: Da
iongalusteru: Mulțumesc!
Alte întrebări interesante