Limba română, întrebare adresată de dorobantuvalen, 9 ani în urmă

Vreau si eu un eseu liber pe tema "Traim atatea vieti cate carti citim".

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de biancabianca36
26
Fiecare carte pe care o citim dezvolta in noi o noua viata cu intamplari ireale dar pe care noi le simtim in adancul nostru.
Cartile reprezinta o lume diferita de cea in care fiecare dintre noi traieste avand experiente din care putem invata foarte multe lucruri.
Orice carte pe care noi o citim este o noua viata, unde imposibilul exista iar fiecare secventa iti ramane intiparita in suflet.
Asadar, noi traim atatea vieti cate carti citim de-a lungul vietii.
Răspuns de Sunshine22
24
Lectura este pentru cei care citesc cu placere prilej de calatorie in alte universuri, alte lumi. Citind cu nesat, aproape ca traim impreuna cu personajele cartii. Suferim, ne bucuram, plangem, ne miram, ne incantam, suntem trup si suflet alaturi de protagonisti. Randurile cartilor reusesc sa ne transmita emotii noi, ganduri si idei. Ajungem sa traim atatea vieti cate carti citim deoarece fiecare ne transpune in alte dimensiuni temporale si spatiale. Eroii cartilor devin parte din viata noastra, ne fac imaginatia sa zboare, prindem aripi asemenea fluturilor care roiesc deasupra floricelelor inmiresmate. E un lucru minunat sa citesti, e cel mai usor lucru pe care poti sa il faci atunci cand vrei sa schimbi ceva si sa iesi din rutina zilnica. Asadar, poti zilnic sa traiesti o noua viata, iar acest lucru e realizabil doar citind si iar citind...
Alte întrebări interesante