Biologie, întrebare adresată de kristinikkrist, 9 ani în urmă

Vreau si eu un referat de 2 pagini despre rolul si importanta ciupercii in viata omului , multumesc anticipat.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de yasuo1q1
2
Ciupercile comestibile ofera omului o importanta sursa de hrana, fiind un aliment complet cu inalta valoare nutritiva. Ele pot fi recoltate direct si gratuit din flora spontana sau pot fi obtinute prin cultura dirijata in spatii special amenajate.



Se apreciaza ca daca toate ciupercile bune de consum, care cresc prin paduri, parcuri, livezi, fanete ar fi recoltate, numai in tara noastra productia ar depasi 300.000 tone anual.

Intreprinzator, omul a cautat ca prin mijloace create de el, sa cultive ciuperci pentru a obtine productii cat mai mari si de calitate, tot timpul anului si in acelasi timp sa elimine pericolul de a le confunda pe cele comestibile de cele toxice sau otravitoare.

Se cunoaste ca valoarea alimentara a unui produs depinde in principal de doi factori si anume: compozitia chimica si digestibilitatea compusilor ce intra in alcatuirea lui.

Compozitia chimica difera de la o specie la alta, iar in cadrul aceleiasi specii, depinde de stadiul de dezvoltare a ciupercilor, de substratul nutritiv pe care se dezvolta, de partea ciupercii luata in considerare (palarie, picior, etc.), de conditiile de clima, de perioada de crestere

yasuo1q1: cate puncte ?
Alte întrebări interesante