Biologie, întrebare adresată de violetta45, 8 ani în urmă

Vreau si eu un referat despre relatia om-natura de-a lungul timpului.
(De la inceputul Planetei pana in prezent.)
ofer 50 de puncte!!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de yilmazaleksa
4

In opinia mea relatia dintre om si natura de-a lungul timpului a suportat schimbarea cu efect pozitiv dar si negative, atat pentru om cat si pentru natura.

In primul rand am putea spune ca omul nu ar exista fara natura deoarece este construit in asa fel incat fara o legatura stransa cu natura el nu ar putea trai. Natura are in componenta sa cele patru elemente vitale pentru om si anume: pamntul aerului apa si focul. Pamantul are rolul de a procura hrana si de a ne oferi un spatiu de locuit, aerul ne ajuta sa respiram, apa are un rol vital pentru organism iar focul adica caldura soarelui face posibila viata pe pamant. Observând acestea ne putem da seama ca natura are o importanta foarte mare pentru noi. De-a lungul timpului relatia dintre om si natura a evoluat, iar omul a invatat cum acesta ii poate fii de folosind acesta constituind un efect pozitiv la schimbarea relatiei dintre om si natura in decursul timpului. De exemplu omul a descoperit metode de produre a hranei, metode de relaxare cu ajutorul naturii, omul a invatat ca natura poate lucra in favoarea sa iar relatia dintre om si natura astfel consolizandu-se ceea ce a condus la un efect pozitiv si acela de dorinta a omului de protejare a naturii.

In al doilea rand, relatia dintre om si natura de-a lungul timpului a suferit si schimbare cu efect negativ. Odata cu trecerea timpului din curiozitate si aflandu-se intr-o continua evolutie omul a descoperit ca poate controla natura. Acest lucru fiind posibil datorită modernizării lumii și aparitiei noilor tehnologii. In ziua de astazi omul poate spune starea vremii, poate determina cutremure, a realizat metode de procurare a hranei chiar si fara ajutorul naturii. In timp aceste schimbări vor avea de daunat naturii și vor aduce efecte negative. De exemplu incalzirea globala este o consecinta a incercarii omului de a controla, ce a dus la un dezastru natural. In concluzie, de la inceputul timpurilor si pana in zilele noastre relatia dintre om si natura a avut de suportat schimbare majore atat cu efect pozitiv si efect negativ pana pentru om cat si pentru natura.


violetta45: multumesc frumos!
yilmazaleksa: cuplăcere și succes :)
violetta45: merci :)
Alte întrebări interesante