Biologie, întrebare adresată de geaninacondruz1, 9 ani în urmă

Vreau si eu un Referat intitulat ,,Deșeurile si mediul acvatic '' va rog!DAU COROANA!!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RainbowStone
1

În 2007, un grup destul de neobişnuit de naufragiaţi a fost adus de valuri la ţărm în nordul Franţei. Erau raţe din plastic care ajunseseră la sfârşitul unei călătorii epopeice de 15 ani, începută în ianuarie 1992, când o navă care călătorea de la Hong Kong către Statele Unite ale Americii şi-a pierdut o parte din încărcătură în timpul unei furtuni. Unul dintre containerele care au căzut peste bord conţinea 28 800 de jucării, dintre care unele ajunseseră pe ţărmul Australiei şi pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii cu mai mulţi ani în urmă. Altele traversaseră Strâmtoarea Bering şi Oceanul Arctic, pentru a ajunge pe ţărmul Groenlandei, în Regatul Unit şi în Noua Scoţie.

Călătoria fără sfârşit a plasticului

Raţele de cauciuc nu sunt singura formă de deşeuri produse de om care plutesc în derivă pe mările noastre. Deşeurile marine constau în materiale solide produse sau prelucrate (de exemplu, plastic, sticlă, metale sau lemn), care ajung în mediul marin într-un mod sau altul.

Aproximativ 10 milioane de tone de deşeuri ajung în mările şi oceanele lumii în fiecare an. Materiile plastice, în special deşeurile de ambalaje din plastic, precum sticlele de băuturi şi pungile de unică folosinţă sunt de departe principalul tip de deşeuri găsite în mediul marin. Lista poate continua: plase de pescuit deteriorate, frânghii, absorbante sanitare externe sau interne, beţişoare de urechi, prezervative, mucuri de ţigară, brichete de unică folosinţă etc.

Producţia în masă de materiale plastice a început în anii 1950 şi a crescut exponenţial de la 1,5 milioane de tone pe an până la nivelul actual de 280 de milioane de tone pe an. Aproximativ o treime din producţia actuală constă în ambalaje de unică folosinţă care sunt aruncate în termen de aproape un an.

Alte întrebări interesante