Biologie, întrebare adresată de cazacugeorgiana, 9 ani în urmă

Vreau si eu un rezumat despre OCHI......va roog cat mai repede.....


Elisse: ce informatii iti trebuie mai exact despre ochi?
cazacugeorgiana: orice dar sa fie......imi trebuie la portofoliu
manolacherobert: bv totul e corect

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Elisse
6
Pai ochiul este organul analizatorului vizual. Ochii sunt organe pereche, adapostite in orbite(cavitati osoase) cu rol protector si inconjurati de organe anexe.  Organe anexe:muschii globului ocular, pleoape, gene, sprancene, glande lacrimale.
Componentele analizatorului vizual sunt receptorii (structura sensibila la stimuli pe care ii transforma in impuls nervos) in cazul orchiului receptorii sunt celulele cu conuri si cu bastonase de pe retina, calea nervoasa reprezentata de nervul optic (pleaca din pata oarba) si aria corticala (zona pe creier unde se formeaza senzatia specifica) - lobul occipital.
Globul ocular are forma aproape sferica, greutate 6 g, diametrul 2,4 - 2,5 cm (important sa stii asta daca o sa ai de a face cu bolile ochiului) Peretele globului ocular are 3 tunici (membrane) dispuse concentric...externa-sclerotica-rol protector, mijlocie-coroida-rol de hranire-confera obscuritarea interiorului gl. ocular. si interna-retina-contine receptorii.
Mediile transparente ale globului ocular: corneea, umoarea apoasa, cristalinul si umoarea sticloasa. Rolul lor este de a reflecta razele luminoase si de a le concentra pe retina in pata galbena unde se formeaza imaginea.
Imaginea formata va fi mica reala si rasturnata...
Nu stiu ce sa iti mai zic...daca mai e ceva de adaugat sau ai intrebari zii si iti zic sau explic orice
Alte întrebări interesante