Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

vreau si eu un rezumat scurt al unei povestioare pt cks a 2 a

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de LeulFeroce43
1
capra cu 3 iezi

a fost odată ca niciodata o capra.aceasta avea trei iezi.intr-o zi, capra s-a dus la piata.aceasta le zise iezilor sa nu deschida usa nimănui, pana nu aud "trei iezi cucuieti,usa mamei deschideți,ca mama va-duce voua lapte-n tate, drob de sare in spinare"( nu mai stiu bine). in timp ce le spunea poezia iezilor,nu si-a dat seama ca lupul a auzit-o. după ce a plecat, lupul care era flămând d-a dus cu gândul SA mănânce iezii dat nu i-a mers . asa ca si-a ascutit limba pentru a vorbii ca mama iezilor.
după asta,a reusit sa.i păcălească si a intrat in casa.iezii speriați s.au ascuns prin casa,dar in zadar. lupul a gasit doi dintre iezi,pe cel mare si cel mijlociu.
când s.a întors acasă, capra a rămas muta.iedul cel mic i.a povestit cum lupul a putut sa.i păcălească.
capra supărată si foarte nervoasă,a vrut sa se răzbune pe lup asa ca a organizat o masa special pentru el. a pregătit o masa imensa pt. el. când a venit,lupul era foarte politicos, prefacandu-se ca nu stie nimic despre iezi.
când s.a asezat pe scaun ca sa mănânce nu a observat ca capra sapase o groapa si a cazut in ea si ia dat foc.
lupul strigă după ajutor dar capra speriată si tristă ii spuse:"cum am suferit eu după iedutii mei,asa sa suferi si tu acum". SFARSIT

SPER CA TE.AM AJUTAT :))
Alte întrebări interesante