Limba română, întrebare adresată de mariansimion, 9 ani în urmă

Vreau si eu un text argumentativ despre >Daca esti inconjurat de modele negative este doar o chestie de timp sa ajungi asemenea lor

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de inafici20
1

Modele din perioada adolescenţei contribuie, într-o mare măsură, la conturarea personalităţilor persoanelor care ajung să plece de acasă. „În perioada adolescenţei are loc o ierarhizare a viitoarei personalităţi. Atunci se dezvoltă viitorul lider sau viitorul bun executant. Într-o gaşcă, unul e capul, iar restul sunt executanţii.

Învață să distingi între bine și rău, între aparență și esență, despre cum comportamentul exterior și hainele pot înșela.

În această perioadă se îndreaptă spre infracţionalitate, spre viitorul geniu etc. Exemplele negative au, de cele mai multe ori, impact mult mai mare decât cele pozitive.

Adolescentii vor să cunoască, vor să ştie, să vadă cum e, dar nu sunt ajutaţi să discearnă. Foarte important este anturajul pentru copii, dincolo de familie.

1.O minoră de 16 ani a plecat de acasă pentru că şi-a surprins tatăl corespondând cu doamne pe reţele de socializare. Întrebat, tatăl i-a explicat că  vrea să cunoască femeia ca să o înţeleagă pe mama ei şi pe ea. Fata a plecat în alt judeţ, a fost căutată şi adusă acasă, în repetate rânduri, a abandonat şcoala. Acum e bine, dar după multe eforturi şi intervenţii. Tinerii care au dispărut o dată vor mai dispărea. Ei îşi găsesc modele în afara familiei şi este foarte greu să le câştigi încrederea, pentru că merg pe ideea că, dacă familia nu i-a vrut, nici tu nu îi poţi da mare lucru”, spune Cornelia Crişan, coordonator regional al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane. Dacă în anturaj este un model bun, îl va urma.

2.Dacă părinții nu sunt destul de prezenți și uită copiii la televizor, aceștia vor găsi acolo valorile pe care să le imite. Nu fac o alegere conștientă cum că ar vrea să urmeze stilul de viață al unei anume vedete, dar adoptă un anumit fel de a fi. În momentul în care mai sunt și apreciați de anturaj, părinților le va fi foarte greu să le mai schimbe obiceiurile”,

Primul mediu din care copiii se inspiră și în care își caută modele este cel familial.

Vedete prezentate ca exemple de împlinire în viață deseori duc un stil de viață dezordonat. Drogurile, băutura, relațiile dezordonate și chiar sinuciderea sunt des întâlnite și bineînțeles relatate de mass-media



mariansimion: ms mult
Alte întrebări interesante