Limba română, întrebare adresată de donicicornel, 9 ani în urmă

Vreau şi eu un text argumentativ despre importanța cinematografiei. Vă rog.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Krawn
218
 Cinematografia a influențat civilizația umană, atât pe plan cultural și spiritual, cât și, într-o mai mică sau mai mare măsură, pe plan economic. Consider că această artă nemuritoare a avut și continuă să aibă o importanță deosebită în societate și în viețile oamenilor.
 În primul rând, cinematografia a îmbăiat mii de suflete în fericire întrucât, cu ajutorul acesteia, imaginile ce păreau a fi imposibile din cărți au putut fi transpuse pe ecran, pe scene, în fața a zeci de perechi de ochi. Astfel, imaginația oamenilor a fost stimulată și a ajutat la propulsarea unor idei ce mai curând au ajuns a fi vitale în viața de zi cu zi, ca televizorul. Mai mult, cu această ocazie sute de persoane și-au găsit scopul în viață și au îmbrățișat lumea cinematografiei, ea devenind un loc de muncă și, mai important, un loc a viselor și a speranțelor (după cum știm datorită binecunoscutului Hollywood).
 În al doilea rând, cinematografia este unul din mijloacele prin care cultura a rămas și rămâne vie. Cu ajutorul acesteia putem urmări evoluția filmului și odată cu el, a tehnologiei. Putem fi fermecați de scenele create cu ajutorul efectelor speciale, la început puține, însă acum parcă nelimitate. Putem vizualiza cum diferite epoci au influențat într-o oarecare măsură filmele și cum actorii se revoltau în fața anumitor sisteme, în fața guvernului sau a războiului.
 În concluzie, cinematografia este importantă atât pentru sufletul omenesc, pe care parcă îl mângâie și îi oferă speranță, cât și pentru cultură, pentru a ne aminti mereu unde și cine am fost, și cum ne putem dezvolta mai bine.
Alte întrebări interesante